Sommer eller vinter – vi tilbyr ulike varme løsninger.

Vi leverer kvalitetsovner fra danske Hwam hvor samtlige ovner er konveksjonsovner.

En konveksjonsovn suger inn kald luft nederst og fordeler den oppvarmede luften jevnt over hele rommet. På en konvekjonsovn blir ikke overflaten på ovnen fullt så varm slik at det er mulig å plassere møbler relativt tett inntil ovnen. Motsetningen til en konveksjonsovn er en stråleovn. En slik ovn avgir masse varme tett ved ovnen, men varmen fordeler seg ikke til resten av huset på samme måten.

I dagens marked hvor krav til engergioptimalisering blir større og større er det viktig å velge riktig vedovn. Hwam sine ovner leveres også med Autopilot, dvs. en automatisk justering av trekken for optimal forbrenning av veden. Dette resulterer i inntil 40 % lengre brenntid på veden.

Installasjon av ildsted kan være forholdsvis enkel, men det er fort gjort å gjøre en feil. Vi er selvsagt behjelpelig med å skaffe deg installatør hvis du har behov til dette. Husk at installasjon i eksisterende bolig ikke er søknadspliktig, men skal kontrolleres av kvalifisert kontrollør.

Gass er blant de mest effektive energiformene.

Ved valg av gass investerer du i fremtidens energikilde. Store deler av Europa har lange tradisjoner med å bruke gass til oppvarming. Også vi i Norge har fått opp øynene for gassens muligheter. Gass er et annet navn for propan som er et rent, miljøvennlig og rimelig oppvarmingsalternativ. Man kan installere boliggassanlegg i alle typer boliger. Det kan også installeres som ettermontasje i eksisterende bygg. Et komplett boliggassanlegg vil kunne dekke opp til 80 % av boligens energibehov. I en moderne norsk bolig tilsvarer det 17000 – 18000 KWh.

Dette er fremtidens oppvarmingssystem.

Vanlig elektrisk varme binder deg opp til din elektrisitetsleverandør. Ved vannbåren gulvvarme står du fritt til å velge energileverandør og kan blant annet benytte solenergi, olje eller gass. En ny mulighet er å installere en varmepumpe som henter energien fra jord, sjø eller luft.